S-au dus vremurile cand romanii aruncau cu bani de sarbatori pe tot felul de bunatati, pe cadouri si vacante. Criza da batai de cap astfel ca marea majoritate se raporteaza la un buget restrans si mai mult la oferte de orice fel, de la cele aplicate alimentelor si pana la cele aplicate cadourilor de orice fel. Nu este de mirare ca multi sa astepte ultimele zile inainte de sarbatori pentru a cumpara un brand, pentru a gasi un pret cat mai mic.

Statisticile arata ca anul acesta bugetul de sarbatori este unul mai mic. Cat sunt dispusi romanii sa cheltuiasca? Atat cat au, totul este relativ. Dar mai concret se estimeaza un buget de 1.541,68 pentru cei din zona urbana. Asta pentru ca scumpirile din ultimul timp aduce necesarul de a creste cota, cu 300 de lei mai mult fata de alti ani. Aceasta este in media suma pe care romanii o vor pune la bataie pentru Craciun si Revelion. In ceea ce priveste mancarea se estimeaza un buget alocat de 600,76 lei.

Dar cum ramane cu distractia. Marea majoritate este de acord cu conceptul de petrecere in familie de Craciun si ceva mai extravagant de Revelion. Masa la restaurant, excursie oriunde este interesul pentru multi. Alti bani, alta distractie ceea ce face ca in medie romanii sa cheltuiasca 1.524,47 lei. Din nou o crestere caci si acest sector cunoaste scumpiri in ultimul timp. Cei mai castigati sunt insa cei care se gandesc de ceva vreme la astfel de planuri si prin urmare beneficiaza de preturi  mai bune cand ofertele de early booking. Insa acum pe ultima suta de metri nu se poate considera la fel.

Cu bani mai multi in alti ani insa cu aceeasi modestie fiecare roman are in minte conceptul de masa bogata. Si daca banii  nu ajung pentru tot ceea ce si-ar dori alternativa este de a face cumparaturi mai ieftine, direct de la tarani.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *