carti minunatecarti minunate

Beloved de Toni Morrison 

Cartea Beloved este uimitoare. Gasesti acolo dragoste, despartiri, fantome, crima, tradare, reuniuni, dar si finaluri neasteptate. In mare parte, totusi, are de-a face cu lucrurile incredibile  pe care o mama le-ar face pentru fiica acesteia, si acest lucru te va face si mai recunosatoare pentru mama pe care o ai.

The Brief and Wondrous Life of Oscar Wao de Junot Diaz

Oscar este un tocilar gras dominican; aceasta este povestea  familiei lui, intretesuta cu istoria dominicana. Naratorul se schimba si textul este plin  de note de subsol amuzante. In aceasta carte poti intalni ideea de dragoste, de familie si despre ceea ce inseamna sa fii un barbat.

Slouching Towards Bethlehem de Joan Didion

O colectie a lucrarilor de non-fictiune a lui Didion din anul 1960, aceasta este pur si simplu una dintre cele mai bogate si gratioase scrieri cerate vreodata si puse in pagina. Cel mai cunoscut eseu din aceasta colecctie, „Goodbye to All That”, este atat o scrisioare de dragoste pentru New York, cat si un biletel de despartire, incapsularea perfecta a ceea ce inseamna  sa fii foarte tanar intr-un loc foarte special si cum o persoana ajunge la intelepciunea de  a pleca de acolo.

How the Garcia Girls Lost Their Accent de Julia Alvarez

Povestea a patru surori dominicane in timpul perioadei de dictatoriat Trujillo, cartea se misca intr-o ordine inversa  ordinii cronologice legat de vietile acestora in Statele Unite si pana la copilaria lor din Republica Dominicana. Adunand impreuna diferitele povesti despre imigrari, pierderi, dragoste, identitate si cultura in mini rezumate, aceasta carte  va rezona cu oricine a trebuit vreodata sa lase totul balta si sa o ia de la capat in alta parte.

Eat Pray Love de Elizabeth Gilbert

Aceasta este cea mai buna carte despre despartiri din toate timpurile. La naiba cu toti cei care sunt impotriva si au urat mereu aceasta carte. Oricine sufera de disperarea care vine odata cu finalizarea unei relatii de foarte lunga durata se va identifica in mod absolut cu Gilbert care plange pe podeaua baii ei si se simte mai bine apoi in legatura cu felul in care se intorc lucrurile in viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *