Skip to content

Caracteristici ale generatoarelor electrice

generatorEste foarte important de luat in considerare volumul de combustibil cu care este alimentat un tip de generator electric. Toate tipurile de generatoare electrice, atat cele portabile, cat si cele stationare, functioneaza fie pe gaz natural, fie pe Diesel, fie pe benzina, si pot fi regasite in toate magazinele mari de echipamente de lucru pentru casa si gradina.

Modelele care functioneaza cu benzina si pe motorina au o durata mai scurta de functionare. In termeni mai simpli este vorba despre faptul ca umplerea sau realimentarea rezervorului de combustibil este necesara de mai multe ori pentru o utilizare mai de durata a utilajului in cauza. Unele tipuri de generatoare electrice pot sa fie puse in functiune fie de propan, fie de gazul natural, astfel crescand flexibilitatea. Asigura-te ca vei alege o masinarie in functie de disponibilitatea combustibilului care se afla in zona ta de resedinta.

Cand vine vorba despre costurile de suportat, modelele de generatoare electrice care functioneaza cu gaz natural sunt mult mai ieftine decat alte tipuri de modele. Oricum, un dezavantaj major al acestui model este zgomotul foarte mare produs atunci cand este pus in functiune, dar si emisia de gaze daunatoare pentru mediul inconjurator. De aceea, un generator care functioneaza pe gaz ar trebui sa fie instalat intr-o camera foarte mare si foarte bine aerisita.

Cel mai bun generator este acela care se incadreaza perfect in cerintele tale specifice. Fiecare unitate, bazat pe configuratia acsteia si pe tipul de combustibil pe care functioneaza, isi are propriile avantaje si dezavantaje.  In general, unii dintre factorii pe care ar trebui sa ii ai in vedere sunt tipul modelului, dimensiunea (voltajul), tipul de combustibil cu care functioneaza generatorul, perioada de garantie, costurile, asiguratorul automat de energie si alte trasaturi relevante.

Pentru a alege  dimensiunea potrivita, calculeaza cerinta energetica a echipamentelor pentru care ai nevoie de energie electrica in mod simultan pentru a compara cu voltajul generatorului potrivit. Cumpara intotdeauna asemenea surse de energie cu un voltaj care sa se potriveasca cu cerintele dispozitivului in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *