Te-ai gandit ca poate interpretarea sau parerea ta este una gresita in ceea ce priveste aspectul fizic al unei persoane? Si nu tine doar de o parere personala, de faptul ca pentru fiecare in parte se schimba gustul. De fapt perceperea unei persoane cu aproape 30% mai urata se refera la cazurile in care persoana in cauza nu s-a odihnit suficient ceea ce face ca aspectul fizic sa fie afectat.

Studile au aratat ca orele de somn necesare sunt de cel putin 7. Si un ritm de acest fel pastrat inseamna o atentie pentru sanatate din toate punctele de vedere. Caci a pierde orele de somn vine cu un randament scazut in primul rand, urmat mai apoi de semne vizibile la trasaturile fetei. De la riduri accentuate la ochii rosii si cu cearcane pana la o paloare a fetei acestea sunt aspecte ce definesc o persoana mai putin atragatoare cu cel putin 30% fata de cazul in care odihna este o prioritate.

Insa mai mult decat atat este vorba de modul in care oamenii de in jur percep aspectul de acest gen. Se schimba comportamentul si modul de interactiune. Sa luam cazul in care seful vine cu o indispozitie din cauza lipsei de somn si prin aspectul sau va schimba clar modul in care cei din jur il vor percepe. Poate ca in cazul acesta mai putin iti permiti sa intri intr-o argumentare insa clar este o schimbare.

S-a ajuns la concluzia ca modul in care facem interpretarea unei persoane prin trasaturile fizice se raporteaza la ceea ce gandim despre aceasta ca si productivitate, ca si agresivitate, grad de incredere dar si competenta. Un astfel de studiu aduce in prima plan nu numai efectele aduse de lipsa de somn insa si nevoia de a tine cont de aceasta mai ales in lumea moderna cand s-a observat o tendinta in a respecta prea putin programul de somn.

 

 

 

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *