Nu mai este nimic nou in faptul ca fumatul este o dependenta de care scapi destul de greu. Si este nevoie doar un impuls si o mica tentatie pentru ca mai apoi sa devina o obisnuinta. Fumatorii asociaza acest viciu cu o relaxare, cu o pauza care in plan psihologic aduce satisfactie. De moment si de aceea tigara dupa tigara intervine aceeasi nevoie.

Un cerc vicios in care intri si nu poti sa scapi chiar daca esti constient de riscul la care te supui. De cate ori spun acestia ca se vor lasa de fumat tot de atatea ori reincep. Pentru unii este nevoie de in impact extraordinar pentru a realiza ca nu este de glumit. In primul rand daca ne gandim ca totul este o investitie practic dai bani pentru ca sanatatea ta sa fie afectata. Cum suna asta?

Si cum nu este de ajuns se fac campanii menite sa trezeasca la realitate pe cei care in prima faza neaga pericolul fumatului. Un astfel de caz s-a intampla in 2012 cand americanii urmareau spoturile publicitare la tv pe acest subiect. Timp de 3 luni in care s-a derulat campania se pare ca din randul fumatorilor cei care au facut pasul de a se lasa de fumat a insemnat un procent crescut de pana la 12%.

Sondajul realizat in urma acestei campanii scoate la iveala faptul ca a abandona fumatul nu este o misiune imposibila. Insa impactul major a fost ideea in sine. Toate acele spoturi anitfumat au fost povesti reale de viata a celor care din dependenta de fumat au ajuns sa fie mutilati si marcati pe viata. Spre exemplu povestea unei foste fumatoare este terifianta. Aceasta spune ca obisnuia sa fumeze atat de mult incat si dupa ce a fost diagnosticata cu cancer a continuat sa o faca, ba mai mult in timpul chimioterapiei, inainte sa fie operata de asemenea. A realizat totul abia cand laringele i-a fost scos si singura posibilitate de a respira era printr-un tub ca o gaura facuta direct in gat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *