obiectiveobiective

Obiectivele pe termen scurt implica de obicei o limita de timp si situatii de urgenta. Atunci cand simt ca un anumit scop trebuie indeplinit cat de repede, asta imi amplifica eficacitatea si ritmul. Obiectivele pe termen scurt sunt mult mai specifice in comparatie cu obiectivele mai mari si mai abstracte.

Obiectivele pe termen scurt indica directia. Mereu am stiut ceea ce mi-am dorit de la viata, insa am avut parte de impasuri atunci cand venea vorba de trecutul la actiune. Este grozav sa iti stabilesti o lista de lucruri pe care iti doresti sa le indeplinesti pana la sfarsitul anului.

Insa este de asemenea necesar sa definesti si etapele prin care ar trebui sa treci in fiecare luna sau saptamana. De exemplu, incerc sa imi termin treaba pana la ora 7 p.m.  in fiecare zi, insa asta este o sarcina destul de abstracta. De aceea am inceput sa definesc acam cat de multa munca ar trebui sa fac in fiecare zi. In acest fel nu voi avea cum sa imi pierd din productivitate.

Obiectivele pe termen scurt servesc drept blocuri de piatra pentru un vis mai mare. Lucrul cel mai uimitor si mai grozav legat de obiectivele pe termen scurt este faptul ca acestea apar ca si componente ale unui vis mai mare. Indiferent de visul avut, mereu ar trebui sa iti faci un plan pas cu pas pentru a-ti indeplini visul.

Daca vrei sa slabesti pana la sfarsitul anului, dorinta ta este insuficienta. Ar trebui sa creezi un plan detaliat, care sa includa reducerea caloriiloe consumate in fiecare zi, antrenamente zilnice si pierderea unui anumit numar de kilograme in fiecare saptamana. A avea obiective pe termen scurt iti va multiplica sansele catre succes.

Obiectivele pe termen scurt aduc clarificare in minte si o limpezime a gandurilor Atunci cand trebuie sa indeplinesc un important proiect, deseori nu stiu de unde sa incep. Asta rezulta in schimbarea constanta de sarcini, neglijarea muncii si datul peste cap al proiectelor, dar si multa anxietate. Atunci cand imi setez niste obiective pe termen scurt, scap de toate nelamuririle si vad clar ceea ce am de facut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *