Skip to content

Beneficiile de sanatate ale gradinaritului

Gradinaritul, pe langa faptul ca este o activitate placuta, ete ceva foarte sanatos si plin de beneficii pentru sanatatea oamenilor, pentru adulti si copii la fel de mult. Centrul pentru Controlul Bolilor considera gradinritul a fi o activitate cardiaca moderata si 45 de minute de gradinarit poate arde la fel de multe calorii ca si 30 de minute de aerobic. Institutul National de Sanatate recomanda gradinaritul 45 de minute pe zi de 3 ori pe saptamana pentru combaterea obezitatii.

Gradinaritul iti ajuta mai mult decat un simplu exercitiu fizic. Studiile au dovedit faptul ca gradinarii sau cei care lucreaza in gradina au nivele mai ridicate de energie, sunt mai optimisti, au chef de viata si stima mai bna de sine decat cei care nu gradinaresc. Acestea clasifica sanatatea lor fizica drept un nivel de activitate mai ridicat decat cei care nu gradinaresc.

Copiii beneficiaza din partea gradinaritului de asemena. Gradinaritul imbunatateste atitudinea copiilor in ceea ce priveste legumele si ii ajuta sa inteleaga de unde provine mancarea pe care o consuma. Le permite de asemenea sa socializeze cu colegii acestora intr-o maniera mai pozitiva atunci cand acest lucru este efectuat drept o activitate la scoala sau in cadrul unui anumit club.

Aceasta activitate poate fi utilizata pentru a le da lectii despre stiinta si matematica care sunt amuzante si le demonstreaza cum anume sen leaga disciplina cu lumea reala. In plus, copiii care participa la aceste activitati extracuriculare cum ar fi la un club de gradinarit, au rezultate mai bune la scoala.

Copiii beneficiaza de aceleasi exercitii pe care gradinaritul le ofera si adultilor. Acest lucru ajuta la lupta impotriva obezitatii la copii, care a capatat proportii epidemice in Statele Unite, cel putin. Gradinaritul le ajuta celor care au diverse handicapuri sau care sunt considerati prea in varssta sau fragili, de asemenea. Studiile au demonstrat faptul ca gradinaritul ajuta ca victimele atacurilor sa devina reabilitate  prin faptul ca le pune in miscare bratele si picioarele in timp ce ii implica si intr-o activitate placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *