cocoscocos

cocos

Utilizarile uleiului de cocos, de exemplu, sunt nenumarate. Acesta a fost utilizat cu decenii in urma pentru a imbunatati sanatatea pielii, a parului, a creierului, a incheieturilor, a inimii, dar si a sistemelor imunitar si digestiv. Uleiul din aceasta drupa uriasa este in mod definitiv in categoria superalimentelor.

Acidul lauric, acidul gras cu catena medie regasit in cocos este o grasime unica saturata, care se regaseste chiar si in laptele mamei. Ajuta la promovarea si sprijinirea sistemului imunitar sanatos  la copiii mici si care se afla in curs de dezvoltare. Cocosul se pare ca este cea mai mare sursa de acid lauric din tot regatul plantelor.

Cred ca pot exista pana la 1000 de intrebuintari ale uleiului de cocos insiruite cu toatele pe Internet. De la deodorant la pasta de dinti si in mod extern ca si crema hidrantanta sau ulei de baie si pana la intrebuintarea interna pentru accelerarea sanatatii.

Si laptele de cocos este foarte bun pentru sanatatea generala. Aceasta este cea mai tare chestie pe care o poti adauga in smoothie-urile tale. Laptele de cocos este un substitut perfect pentru lapte si laptele de soia si este utilizat in mai multe feluri de mancare cu curry. Laptele de cocos se spune ca ar calma nervii, ar intari oasele, ar regla nivelul de zahar din organism, ar scade colesterolul, ar elibera durerile artrice si ca ar fi de asemenea si foarte bun pentru piele si par.

Nuca de cocos si fulgii de cocos sunt de asemenea delicioase pentru prajituri si alte retete. A adauga niste pudra de cocos  la mancarurile tale, le poate oferi acestora un gust aparte si o crusta buna de rontait. Poti incerca sa presari pe deasupra prajiturilor niste praf sau fulgi de cocos astfel incat sa le oferi acestora o savoare tropicala.

De admin

Un comentariu la „Beneficii de sanatate ale cocosului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *