Foarte multe bauturi energizante precum este Red Bull contin ingrediente daunatoare precum este cofeina, cantitati mari de zahar, sirop de fructoza, aditiv, coloranti artificiali si multe altele. Cofeina poate fi foarte periculoasa atunci cand este ingerata in cantitati mari, bauturile energizante cu un continut ridicat de cofeina fiind in stransa legatura cu atacurile de cord, convulsiile si diabetul. Dupa cum ai observat si tu deja, poti gasi versiuni sanatoase si naturale de bauturi energizante, cum este sucul natural de fructe.

O problema frecventa totusi, este aceea ca sucurile naturale de fructe se gasesc adesea sub forma pasteurizata pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Insa acest lucru le transforma din bauturi sanatoase tocmai ceea ce nu ar trebui sa devina niciodata si anume bauturi nesanatoase sau cel putin lipsite de nutrienti. Pasteurizarea reduce valoarea nutritiva pana si a celor mai bogate in vitamine si minerale ingrediente. Chiar si pasteurizarea rapida dispune de aceste dezavantaje. Vestea buna este ca poti sa-ti faci singur propria bautura energizanta si plina de nutrienti, alternativa naturala si sanatoasa la bauturile energizante de pe piata sau la asa zisele „sucuri naturale” comercializate in masa.

Cocktail-ul de banane cu iarba de grau este o astfel de bautura energizanta. De ce ai nevoie pentru a prepara o asemenea bautura energizanta? Trei patru banane coapte, doua sau mai multe pahare de apa rece, in functie de cat de groasa vrei sa fie bautura si o lingura de iarba de grau macinata sau proaspata daca dispui de ea asa. Bananele iti vor da instantaneu o cantitate foarte mare de energie. Una sau doua banane iti pot da destula energie pentru a intreprinde un antrenament de forta la sala. Nu mai vorbim despre potasiu si complexul de vitamine B continute de acestea. Iarba de grau este si ea foarte importanta pentru a furniza o doza maxima de energie, deoarece contine antioxidanti, minerale si foarte multe vitamine. Nu ai cum sa dai gres atunci cand te vei gandi sa adaugi iarba de grau in preparatele tale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *