incalzire in pardoseala

Publicul larg a inceput sa isi indrepte, de cativa ani, atentia asupra incalzirii prin pardoseala. Aceasta metoda este ideala pentru incalzirea eficienta a locuintei, mai ales atunci cand este insotita de un termostat ambiental. Este important ca respectivul sistem sa fie calitativ, dar la fel de relevanta este si alegerea termostatului potrivit.

Tinand cont de faptul ca piata termostatelor este atat de diversificata, e mai mult decat probabil sa ramai confuz atunci cand pornesti in cautarea unuia potrivit pentru sistemul tau de incalzire. Pentru ca distributia energiei termice prin pardoseala sa fie cat mai eficienta, trebuie sa stii sa reglezi corespunzator temperatura sistemului.

Incalzirea prin pardoseala – etape pentru obtinerea confortului maxim in locuinta

Inca dinaintea achizitionarii sistemului poti sti daca randamentul pe care ti-l va oferi  va fi optim. Cum anume? Trebuie sa selectezi modelul potrivit in functie de suprafata locuintei, dar si dupa producator.

Montarea sistemului reprezinta o alta etapa ce trebuie efectuata cu maximum de responsabilitate. De preferat ar fi sa soliciti ajutorul unui profesionist pentru a evita defectarea prematura a sistemului de incalzire prin pardoseala. Dupa ce ai parcurs acesti pasi corect si ai cumparat un termostat pentru controlul si reglarea temperaturii, poti spune ca ti-ai asigurat gradul de confort necesar din locuinta.

Iata beneficiile de care vine insotit un sistem de incalzire prin pardoseala de calitate, instalat corect:

  • Dorinta de a trai in maximum de confort, ferit de aerul rece de afara iti este indeplinita! Dupa ce ai finalizat instalarea respectivului sistem de incalzire in pardoseala nu iti ramane decat sa te bucuri de ambientul perfect.
  • Daca ai copii sau daca obisnuiesti sa umbli descult prin casa, grija ca ai putea sa te imbolnavesti este risipita. Nici in baie sau in spatiile acoperite cu gresie nu trebuie sa te mai echipezi inainte de a pasi pentru ca acestea vor avea mereu temperatura perfecta.
  • Durata de viata a sistemului poate depasi 35 de ani, daca este ingrijit corespunzator. Poti sa faci singur calculele intre eficienta pe care o are acesta si un radiator, a carui durata maxima de viata poate fi de 20 de ani. Mai mult decat atat, cel dintai se deosebeste prin faptul ca pastreaza caldura in interior si nu o risipeste imediat.
  • Poti sa economisesti sume considerabile. Unora nu le vine sa creada cat de mult a scazut costul facturilor la energie de cand folosesc incalzirea in pardoseala. Diferenta dintre acesta si alte sisteme folosite consta in faptul ca temperatura poate fi setata la mai mic decat in mod normal, fara a simti nici un fel de disconfort termic.

Anumite persoane sufera de alergii, iar o temperatura prea ridicata nu le imbunatateste deloc starea, mai ales daca aerul pe care il respira este impins din diverse guri de aerisire sau conducte.  Acesta transporta praf si alergeni, deloc dorit in cazul persoanelor in discutie.

Posibilitatea de a aranja mobila si celelalte elemente decorative din casa dupa bunul plac este un alt avantaj oferit de sistemele de incalzire in pardoseala. Astfel, nu vei intampina nici un fel de piedica precum tevi, conducte sau altele similare.

Daca alte sisteme sunt zgomotoase si te trezesc din somn atunci cand pornesc, afla ca incalzirea in pardoseala nu vine cu nici un astfel de dezavantaj. Sistemul este adaptabil si il poti instala sub o diversitate de modele de pardoseli, incepand de la gresie, la piatra, parchet, mocheta etc.

De ce ar trebui sa alegi incalzirea prin pardoseala? Daca cele mentionate nu te-au convins, ce spui de faptul ca astfel vei „bate” costurile ridicate ale facturilor de energie electrica? Indiferent de alegerea pe care o faci, nu uita ca un termostat iti va fi de folos pentru mentinerea unei temperaturi constante in locuinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *