autobiografieautobiografie
autobiografie
autobiografie

Autobiografia lui Nelson Mandela contine fiecare element de cunoastere vrei sa-l stii despre acest lider legendar. Incepand din copilarie, crescand ca un luptator pentru libertate, si cu cei 27 de ani in inchisoare, dar si cu rolul sau semnificativ in construirea unei noi Africi de Sud democratice, acesta carte are toate elementele vietii lui Nelson Mandela.

Aceasta autobiografie contine de asemenea si analiza introspectiva a perceptiei lui Mandela legata de luptele si incercarile sud-africanilor impotriva segregatiei rasiale.

O alta autobiografie celebra, autobiografia lui Mahatma Gandhi, Povestea Experimentelor mele cu Adevarul, este sincera si umila si evidentiaza partea morala si spirituala a unui lider extraordinar. Acesta carte este adanc inradacinata in  fundalul istoric a 40 de ani petrecuti in India. Contine fiecare detaliu din viata lui Gandhi, incidentele politice si istorice, dar si filosofia sa personala despre viata. Este o carte frumoas care nu ar trebui sa fie ratata de nimeni pentru nimic in lume.

Jurnalul unei tinere de Anne Frank este o autobiografie foarte putin obisnuita. Anne Frank a fost o tanara evreica, care, impreuna cu familia sa si cu cativa prieteni, a ajuns sa se ascunda pe toata durata celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acesta scriere superba descrie tot ce ar fi putut o exprimenta o fata de doar 13 ani: constiinta tipica de adolescenta, prieteniile cu alte fete, iubirile ei secrete si iubiti posibili, dar si performantele ei academice.

Este relatat de asemenea cum era viata ei si in timp ce se ascundea impreuna cu familia ei, urcusurile si coborasurile sale emotionale, opiniile ei legate de comportamentele altor oameni si singuratatea pe care a trait-o adeseori.  Jurnalul ei se finalizeaza la scurt timp dupa cea de-a 15 ei aniversare.

Cronici, Vol I scrisa de Bob Dylan nu are nevoie de introducere. Acesta este primul volum  al autobiografiei sale si contine 3 capitole. Aici vorbeste despre viata lui in New York in anul 1961, experientele sale in timp ce-si inregistra primul album din cariera si devotamentul sau indreptat catre doua dintre cele mai putin insemnate albume ale sale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *