O data cu schimbarea de sezon iti dai seama ca nu mai ai aceeasi placere de a face anumite lucruri. Si cum nu era de ajuns simti ca nici strictul necesar nu este ceea ce ai placere si energie sa faci. Este clar astenia de toamna, perioada de trecere la un nou sezon, mai rece, care aduce influenta si in modul in care organismul poate sa faca fata unei adaptari la un nou mediu.

In psihologic trebuie sa iti gasesti sursa de energie si sa redescoperi ce iti face placere. Specialistii spun ca exista numeroase metode pentru a combate starea mohorata pe care o ai, asemeni vremii specifice pentru aceasta perioada. Iata cateva trucuri simple:

  • Plimbarile. Lungi si dese, la fel ca pauzele benefice. Iti fac bine si mai mult decat ai crede. Admira frumusetea sezonului caci toamna este o explozie de culoare. Si cand zilele de toamna timpurie isi arata inca un soare bland starea ta va fi una imbanatatita.
  • Schimbare de stil alimentar. Se recomanda clar o doza poate dubla de vitamine si minerale. Esti mai predispus la boli si afectiuni, este sezonul racelilor si o data cu adaptarea organismului la noul sezon sistemul imunitar cunoaste o usoara slabire de unde si nevoia de vitamine, de fructe si legume.
  • Presiunea atmosferica este cea care iti va da dureri de cap la propriu. Relaxarea o vei cunoaste facand activitati care iti fac placere, de la a petrece timp cu cei dragi pana la sport si bai relaxante.

Cu alte cuvinte avem nevoie de o mica terapie. Pentru ca ritmul nostru sa fie acelasi ca si pana acum trebuie sa ne adaptam la tot ceea ce mediul impune. Pana si stilul vestimentar este cel care necesita o schimbare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *