traduceri

traduceriFiecare dintre noi poate ca se pricepe la ceva anume, are un talent ascuns si o pasiune pe care si-o fructifica in fiecare zi sau in timpul liber, insa nu multi dintre noi sunt priceputi la multe limbi straine. Nu cunoastem atat de multe limbi straine pe care am dori sa le cunoastem pentru uzul nostru atunci cand este nevoie. Dar, se pot face cateva lucruri pentru a ne imbunatati performantele lingvistice.

Invatarea unei noi limbi nu este doar despre a memora cateva cuvinte si pronuntia corecta. De asemenea, acest lucru este si o oportunitate mare de a face cunostinta cu o alta cultura care a dus la crearea acelei limbi. O limba straina nu poate fi invatata mecanic de cele mai multe ori, pentru ca nu este fizica sau chimia.

Ai nevoie de o intelegere mai profunda a fiecarui cuvant si a gramaticii limbii straine in cauza. Atunci cand ai nevoie de o limba straina intr-o anumita situatie, poti apela la abilitatile si cunostintele tale din acea limba sau poti apela la o firma de traduceri. Atunci cand am avut nevoie, eu am intrat pe pagina oficiala Crescendo pentru a ma ajuta in traducerea de documente si nu am fost dezamagita.

Mai intai de toate, va trebui sa te gandesti exact la limba straina in cauza pe care doresti sa o inveti si care crezi tu ca te va ajuta in viata pe viitor. Eu am ales spaniola, de exemplu. Unele dintre motivele pentru care ai nevoie de a cunaoste si a invata o limba nou sunt: afacerile, schimbul de experienta in educatie, calatoriile de placere sau dorinta de a deveni un polilingvist.

Nu ar trebui sa-ti doresti sa cunosti o alta limba straina doar pentru a impresiona cu CV-ul tau in fata angajatorilor. Trebuie sa-ti alegi cu grija felul in care vei invata anume acea limba. Poti apela la o carte de gramatica, la un curs online, un curs educativ sustinut de un profesor sau de un mentor sau poti merge in tara respectiva la unul dintre seminariile sau cursurile de invatare oferite pentru persoanele straine ce isi doresc sa invete limbajul zonei in cauza.

Nu te gandi sa faci traduceri mot-a-mot sau literale pentru ca de cele mai multe ori, ca in orice alta limba de altfel, expresiiile si frazele unei limbi sunt exprimate prin alte cuvinte decat in limba ta materna. Evita a face comparatii gramaticale intre limbajul pe care il deprinzi si intre cel al limbii tale materne. Cel mai bun mod de a invata o limba straina este de a merge in tara respectiva si a incepe sa vorbesti cu nativii.

Imbunatateste-ti vocabularul. Trebuie sa aplici anumite trucuri pentru a dobandi cat mai multe cunostinte legate de cuvintele si vocabularul unei limbi straine. Ai putea sa iei de exemplu obiectele din casa sa te ajute in aceasta invatare a ta. Poti denumit fiecare cuvant in parte si il poti trece pe lista de mai multe cuvinte. Cu timpul, iti vei imbogati vocabularul si vei sti exact la ce anume face referire un cuvant sau o expreise.

De admin

Un comentariu la „Arta invatarii unei noi limbi”
  1. Este foarte important sa cunosti o limba straina in zilele noastre din cauza ca aceasta,iti poate deschide mai multe oportunitati de care poti profita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *