Daca unii se plang ca nu pot sa isi faca sefii multumiti pana in punctul de a se considera un fapt justificabil de a mari leafa altii sunt pe ganduri in ce masura sa accepte o astfel de marire. Fara sa fii paranoic te gandesti ce se poate ascunde in spatele unui fapt de acest gen. O data cu bani mai multi vin si responsabilitati mai mari insa pe langa volumul de munca pot fi aspecte care sa nu te multumeasca. In plan pishiologic este logic sa te incante si sa te flateze o marire de salariu insa dincolo de acest aspect gandind practic si rational desi surprinzator ai putea sa refuzi aceasta schimbare. Iata de ce.

Este dovedit ca pentru cei care accepta o marire de salariu acolo unde sunt probleme vor sfarsi prin a pleca din firma mai repede decat credeau. Sunt acele cazuri in care in ideea de a pastra un angajat pe un anumit post, de a compensa cu anumite probleme existente se ofera o marire de salariu insa in 4 din 5 cazuri totul tine de atractia fata de bani si in cateva luni se va realiza ca solutia este aceea de a pleca. Asta pentru ca banii nu pot remedia problemele sau cel putin nu toate.

Vei fi ca un copil care ameninta cu plecarea daca nu se va creste leafa. Poate ca in prima faza acest lucru se intampla insa la prima gresala vei fi primul vizat. Mai ales acolo unde se pune accent pe acest lucru. Se spune ca fara sa spui ce te doare  un medic nu poate ghici ce ai patit. Acelasi lucru se intampla cu asteptarile noastre. Insa totul cu masura caci daca te dovedesti a fi cel care merita sa i se mareasca salariu trebuie si o justificare.

In plan secund sta pozitia ta in comparatie cu cei din jur, cu cei de pe aceeasi treapta spre exemplu.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *