Skip to content

Afla aici cum sa alegi universitatea potrivita pentru tine

Esti viitor absolvent al clasei a 12-lea si inca nu te-ai decis in totalitate care este drumul tau in continuare? Probabil iti doresti sa continui studiile, insa nu esti prea sigur in legatura cu alegerea cea mai buna pe care sa o iei. Acest articol va fi ca un ghid pentru tine, caci vom dezbate cateva aspecte extrem de importante ce iti vor lumina viziunea asupra viitorului.

Cu totii stim ca exista extrem de multe universitati si facultati in lume. Acest lucru ingreuneaza si mai mult decizia ta finala. Din fericire, exista o companie ce se ocupa de indrumarea eficienta a oricarui tanar in acest sens. Aceasta se numeste Univstud si se dedica in totalitate tuturor elevilor sau masteranzilor din Romania.

facultate
Sursa: telegraph.co.uk

Invatamantul din Romania sau cel din strainatate?

Aceasta reprezinta cea mai grea decizie, deoaece atat avantajele, cat si dezavantajele se afla in majoritatea cazurilor. Este adevarat ca cine are de invatat invata oriunde, insa sunt anumite aspecte ce trebuie luate in considerare.

facultate
Sursa: cursuri-artistouch.ro

Spre deosebire de universitatile din strainatate, in Romania biocratia este destul de infricosatoare, iar secretarele sunt de cele mai multe ori indiferente. In cadrul scolilor din alte tari dosarele pot fi depuse online sau prin posta, iar verificarile se fac la sange.

Topul celor mai bune unitati de invatamant din Europa

Daca sistemul de invatamant din Romania nu este chiar pe placul tau, iti voi prezenta in continuare informatii despre top universitati Europa.

1. Oxford University, Marea Britanie;

oxford
Sursa: telegraph.co.uk

2. Cambridge University, Marea Britanie;

cambridge
Sursa: famouswonders.com

3. Imperial College London, Marea Britanie;

4. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, Elvetia;

5. University College London, Marea Britanie;

universitate
Sursa: wikimedia.org

6. Karolinska Institute, Suedia;

7. University of Edinburgh, Marea Britanie;

8. Ludwig – Maximilians  – Universat Munchen, Germania;

universitate
Sursa: wikimedia.org

9. Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Elvetia;

10. London School of Economic, Marea Britanie.

Desi exista atat de multe universitati renumite in Europa si invatamantul din Romania are multe de oferit. Primul avantaj il constituie faptul ca manualele sunt oferite de catre stat in mod gratuit tuturor elevilor. In Italia insa lucrurile stau cu totul altfel: achizitionarea resurselor bibliografice este o sarcina ce le revine parintilor.

manuale
Sursa: publika.md

De altfel, examenul de bacalaureat detine un grad de dificultate mult mai ridicat comparativ cu testele finale din cadrul unitatilor de invatamant din alte scoli din tarile europene.

Cu toate acestea, invatamantul din strainatate va reusi sa te puna mult mai bine pe picioare, caci te va intari considerabil. De asemenea, vei reusi sa iti pui bazele unei cariere internationale pe care in Romania nu ai putea sa o faci atat de usor.

Mai mult de atat, chiar daca dupa finalizarea studiilor intr-o universitate din Europa te vei intoarce in tara, avantajele vor fi simtite inca de la inceperea primului job. Angajatorii vor fi impresionati de faptul ca ai invatat intr-o tara straina, iar astfel se vor arata mult mai interesati de capacitatile tale.

interviu angajare
Sursa: injob.ru

Desi scolile din strainatate sunt o varianta extrem de atragatoare, multe dintre acestea necesita costuri foarte mari. Din acest motiv este foarte bine sa cunosti in detaliu intreaga piata de universitati din toata Europa.

Desi acest lucru este destul de dificil pentru a putea fi realizat ca atare de catre tine, UnivStud se va ocupa in totalitate de toate acestea si iti va oferi consultanta necesara astfel incat sa iei cea mai buna decizie.

studenta
Sursa: simpletuition.com

Daca intr-adevar doresti sa urmezi aceste studii intr-o alta tara decat Romania si nu beneficiezi de un buget prea mare, opteaza pentru scolile cu invatamant gratuit cum ar fi Danemarca.

Principalele avantaje ale studiului in strainatate

 • Vei avea ocazia sa calatoresti, sa capeti mult mai multa incredere in tine datorita faptului ca vei fi nevoit sa te descurci de unul singur.

Desi studiile le vei realiza intr-o tara straina, aceasta va deveni cu timpul din ce in ce mai familiara, datorita faptului ca vei vizita fiecare coltisor odata cu trecerea timpului.

 • Iti vei dezvolta considerabil abilitatile de comunicare, caci vazand ca esti oarecum singur intr-o lume plina de straini, vei incerca pe cat posibil sa iti faci cat mai multi prieteni.

  studenti
  Sursa: reading.ac.uk

Nu trebuie sa te ingrijoreze acest lucru, caci cu siguranta vor mai fi si alti tineri in situatia ta, dornici sa lege amicitii.

 • Limba straina nu va mai fi la fel de straina pentru tine – odata cu trecerea timpului, vei vorbi la perfectie limba oficiala a tarii in care iti urmezi studiile.
 • Vei avea posibilitatea sa iti alegi cursurile optionale chiar inainte sa pleci din tara, astfel ca nu vei avea surprize neplacute la inceperea facultatii.
 • Numarul cursurilor este mult mai mic comparativ cu cel din Romania, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt eficiente.

  studenti
  Sursa: ctvnews.ca
 • Majoritatea camerelor de camin au cate doua locuri, astfel ca te vei simti extrem de bine cazat acolo.
 • Pe diploma de studii va fi mentionat faptul ca ai finalizat sistemul de invatamant dintr-o alta tara, iar acest lucru va da extrem de bine la CV-ul tau.

Toate fiind spuse, alegerea continuarii studiilor potrivite reprezinta unul din lucrurile cele mai importante in viata, caci iti vor ghida viitorul, astfel ca fa tot posibilul sa iei cea mai buna decizie in acest sens!

 

Blogger: Cerasela S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *