Fructele de padure – foarte eficiente impotriva depresiei, deoarece sunt pline de antioxidanti care sustin buna functionare a creierului si iti imbunatatesc functiile cognitive. Pe langa asta, fructele de padure stimuleaza producerea anumitor enzime la nivelul creierului, enzime care iti vor da o stare de bine. De asemenea, un nivel mare de antioxidanti poate preveni aparitia unor boli fatale, precum cancerul, pe langa asta prevenind si oxidarea celulelor, cauzata de aparitia radicalilor liberi. In concluzie, ar trebui sa inlocuiesti vechiul popcorn (atunci cand te uiti la TV si esti trist) cu o cutie mare de fructe de padure.

Ciocolata – daca crezi ca ciocolata nu este mai mult decat un rasfat pentru papilele tale gustative, atunci iti spun ca gresesti amarnic. Ciocolata neagra imbunatateste enorm functia cognitiva si de invatare, putand preveni alzhaimer-ul si nebunia. Cel mai important lucru legat de ciocolata este probabil faptul ca poate sa-ti dea o stare de bine in doar cateva minute. Cu cat e mai bogata in cacao, cu atat mai bine. Ciocolata neagra incetineste producerea hormonilor de stres, reduce considerabil nivelul de anxietate si ajuta la eliberarea de endorfine la nivelul creierului, enzime care iti vor da o stare de bine care va dura cateva ore.

Bananele – contin nivele extrem de ridicate de vitamine si minerale, la fel ca si triptofan, care este responsabil cu cresterea nivelului de serotonina din creier. Toate elementele pe care le gasim intr-o banana au un rol important in atingerea unei stari de bine pronuntate si de durata, iar vitamina B6 converteste triptofanul in serotonina, „hormonul de ridicare a moralului”. Asadar, daca vei manca regulat banane, nu numai ca  te vei simti mai bine pe timpul zilei, ba vei adormi mai bine si vei avea parte si de un somn mai bun si mai odihnitor. Exista chiar si medicamente pe baza de triptofan care sunt folosite pentru a trata insomnia, anxietatea si depresia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *