Skip to content

3 locuri de pe pamant care descriu iadul

Cum ar fi daca focul ar pucioasa ar fi accesibile de la suprafata pamantului? Miturile grecilor si a romanilor antici descriu portaluri catre lumea de dincolo, cu ajutorul carora zeii puteau calatori intre cele doua lumi iar oamenii erau inghiti de astfel de locuri. In timpurile medievale, se credea ca vulcanul Etna din Sicilia era o poarta care ducea catre iad. Chiar si astazi exista locuri la fel de ciudate, existand si o serie de legende la fel de bizare care se invart in jurul lor. Indiferent ca sunt naturale sau sunt create de om, aceste „porti” demonice iti vor da foarte mult de gandit.

Portal catre alta lume

Poarta Iadului, Clifton, New Jersey- Acest pasaj de scurgere semi-abandonat din New Jersey este cufundat intr-o legenda urbana, localnicii sustinand ca acest loc este o poarta catre iad. Explorat cu atentie de catre localnici dar si de expertii in fenomene paranormale, sistemul de scurgere este plin de graffiti, obiecte inexplicabile, camere ciudate inchise. Foarte multi vizitatori sustin ca au auzit sunete ciudate aici si au vazut oameni care se miscau la o viteza extrem de mare. Legendele spun ca aici exista o camera demonica care permite accesul fiintelor supraomenestii- aceasta camera conduce catre un labirint, iar fiecare camera intalnita aduce oamenii din ce in ce mai aproape de diavol.

Muntele Osore, Japonia- Cunoscut si ca „Muntele Fricii”, povestile legate de acest munte vulcanic din centrul Japoniei sunt foarte ciudate. Se crede ca acesta este locul unei porti catre lumea de dincolo, Muntele Osore fiind vazut de localnici cu frica si respect. In credinta budista, Raul Sanzu este necesar pentru ca sufletele celor morti sa poata trece in cealalta viata. De altfel, vizitatorii pot sa vada o multime de statui la poalele muntelui, care se spune ca ar ajuta spiritele in calatoria lor.

Poarta catre Iad, Durweze, Turkmenistan- Cel mai bun exemplu de poarta catre iad este, de fapt, un crater care arde in Turkmenistan. Cu toate acestea, locatia este extrem de infricosatoare. Localizat pe un camp de gaze naturale, craterul a luat nastere in 1971, cand a fost descoperita rezerva de gaz de catre un echipaj de exploratori rusi. Cu toate ca este o locatie realizata de mana omului, nu putem spune ca este cea mai perfecta intruchipare a unei porti catre Iad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *