425047_10151683869485530_2108550096_nProducatorii de filme Pixar, Robert Kondo si Dice Tsutsumi stiu cateva lucruri despre folosirea tehnologiei pentru a spune povesti si animatii. Cei doi au lucrat impreuna sa aduca viata personajelor din Monsters University si Toy Story 3 si au facut acest lucru cu cele mai sofisticate unelte de animatie de pe planeta. Cand Kondo si Tsutnami si-au luat 3 luni liber de la munca sa lucreze la un film scurt numit The Dam Keeper, au trebuit sa lase toate in urma. Filmul cade sub programul Pixar Co-Op, ce exista in asa fel incat angajatii pot sa se provoace pentru a invata tehnici de productie, dar fara ajutorul dolarilor studioului, indrumare sau chiar spatiu la birou.

Pentru a face acest lucru sa se intample, au folosit tehnologii sociale si digitale ieftine pentru a creea un birou central virtual pentru productie. The Dam Keeper este un film scurt de 18 minute cu un mesaj anti-intimidare care urmareste un mic porc cu un job important si un nou coleg de clasa ce schimba totul. Filmul, ce uneste animatia desenata de mana traditionala cu tehnica de pictare digitale , ce a debutat mai devreme anul acesta la festivalul international de film de la Berlin.

„Procesele din animatie se schimba tot timpul si este grozav ca tehnologia ajuta sa realizeze comunicatia, organizarea informatiilor si colaborarea mai usoara. Acest lucru permite producatorilor de filme precum noi sa vrem sa castigam experienta cu lucruri pe care nu le-am mai incercat pana acum.

Cei doi si-au petrecut primul an de productie scriind impreuna si gasind povestea.

„Am folosit Google Docs sa trecem tratamentul inainte si inapoi, iar primul pas a fost creat cu platforma. Comuncatia a fost instantanee si de la distanta. Primul tratament a fost scris din confortul caselor noastre, cafenelelor si spatiilor care incurajeaza creativitate, atata timp cat internetul este la indemana”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *